Eric Borrias: de reis om de wereld in 80 dagen

Naar het gelijknamige boek van Jules Verne. In een tijd zonder vliegtuigen, snelle treinen en mobiele telefoons gaat Philias Fogg een weddenschap aan om in 80 dagen de wereld rond te reizen. Kaartverkoop online of aan de kassa van de bibliotheek.

Het verhaal

De excentrieke en schatrijke Engelsman Philias Fogg gaat een weddenschap aan met de heren van de Reformclub in Londen (een deftige kletsclub voor heren): hij zal in 80 dagen om de wereld reizen. In 1872 een hele onderneming, die volgens velen weinig kans van slagen heeft. Niet zo gek, in een tijd zonder vliegtuigen, snelle treinen, computers en mobiele telefoons. Samen met zijn butler Passepartout begint hij aan een avontuurlijke reis rond de aarde. Per trein, stoomschip, rijtuig en zelfs per olifant trekken ze van land naar land. Egypte, India, Hong Kong, China, het wilde westen van Amerika, overal wacht het avontuur.

Misschien wel het spannendste deel van Reis om de wereld in 80 dagen is hun tocht door India. In de jungle moeten ze proberen om een prinses van de brandstapel te redden. Maar dat kost tijd en tijd hebben ze niet! Ze kunnen geen moment vertraging gebruiken! Zetten ze hun reis voort of redden ze de prinses?!
In de loop van de reis om de wereld in 80 dagen ontpopt de wat deftige, bange butler Passe-partout zich tot veel meer dan een saaie butler.
Maar wie is toch die vreemde snuiter, die in ieder land weer opduikt en die steeds van die vreemde vragen stelt? Detective Fix, die er van overtuigd is dat Philias Fogg een bankrover is. Allemaal ingrediënten voor een zinderende reis om de wereld in 80 dagen.

Eric Borrias zet, alleen met een bolhoed, alle personages neer. Ook de kinderen worden actief betrokken bij de voorstelling.

 

Alle leeftijden
10.30 uur
12.30 uur
Bibliotheek (Theaterzaal)
Entree/deelname: € 3,50