Wat is er te griezelen?

Waar en wanneer?

Er ligt een krokodil onder mijn bed

door Theatergroep De Jonge Honden

Lotje ontdekt dat er een krokodil in haar slaapkamer zit. En wel onder haar bed! Ze merkt al snel dat hij niets kwaads van plan is.

Samen met Karel de krokodil vermaakt ze zich op een eenvoudige en kinderlijke wijze, wat het nou juist zo bijzonder maakt. Wie gaat er bijvoorbeeld met een krokodil in bad? Of temt hem met een hoepel? Na het zien van deze voorstelling zou je hopen dat er een krokodil onder je bed ligt!

Een intieme voorstelling over angsten voor het slapen gaan die nauw aansluit op de belevingswereld van kinderen vanaf 4 jaar. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ingrid & Dieter Schubert.

Zondag 1 oktober 2017

14.00 uur

Bibliotheek Deventer, Brink 70

Kaartje € 2,50 via www.obdeventer.nl

Griezelbus

In de Griezelbus kun je in groepjes van maximaal 14 een griezelquiz spelen. Je hoeft je daarvoor niet van te voren in te schrijven. Ook P. Onnoval, de schrijver uit de boekenserie De Griezelbus, is van de partij. Je kunt rondom de bus en boekhandel met hem op de foto. Ook leest hij in boekhandel Praamstra voor uit de boeken van De Griezelbus.

Voor kinderen van (ongeveer) 10+.

Donderdag 5 oktober 2017

Keizerstraat (voor boekhandel Praamstra)

Marjo Dames op tour met de voorstelling Spin en Spook

Tim is bang in het donker, bang voor griezels en spoken. Volgens zijn moeder bestaan die alleen maar in je hoofd. Maar op een avond komen een echte Spin en een echt Spook!

Een griezelige verteltheatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Naar het gelijknamige boek van Suzan Peeters & Claudia Verhelst.

Zaterdag 14 oktober 2017

10.30 uur: Bibliotheek Diepenveen

12.30 uur: Bibliotheek Keizerslanden

14.30 uur: Bibliotheek Colmschate

Codewoord

Codewoord is een spel voor kinderen van 8-12 jaar dat tijdens de Kinderboekenweek te spelen is via obdeventer.nl/jeugd. Bij het spel beantwoord je vragen over griezels in kinderboeken. Je verdient letters door de vragen juist te beantwoorden. Kun jij van die letters het codewoord maken dat we zoeken? Dan maak je kans om een boekenbon te winnen!

Sprookjes bij de toverlantaarn

Het magische licht van de toverlantaarn wekt antieke beschilderde glasplaten tot leven. We vertellen er prachtige sprookjesverhalen bij. Deze voorstelling is een unieke belevenis voor jong en oud. De toverlantaarn is de voorloper van de film en de fotografie en uitgevonden in 1659 door de Nederlandse uitvinder Christiaan Huygens.
Speelgoedmuseum Deventer heeft een prachtige collectie glasplaten op het gebied van sprookjes en fabels. Op de tentoonstelling “Spelen met je ogen” is nog veel meer bijzonder optisch speelgoed te bewonderen.

Zaterdag 7 oktober 2017

14.00 – 14.30 uur

Speelgoedmuseum Deventer

Voorstelling over mechanisch speelgoed van blik

Zaterdag 14 oktober 2017

14.00 – 14.30 uur

Speelgoedmuseum Deventer

Kinderboekenweekspektakel

Bekijk hier het programma

Zondag 15 oktober 2017

11.00 – 16.30 uur

Deventer Schouwburg, Kunstcircuit, Filmhuis De Keizer