Wat is er te doen?

Waar en wanneer?

Codewoord

Tijdens de 64e editie van de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) staat dit jaar het thema ‘vriendschap’ centraal met als motto ‘Kom erbij!’. Het bijpassende spel Codewoord wordt dit jaar voor de achtste keer aangeboden. Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel. Het spel bestaat uit een aantal algemene vragen over het thema en vragen over verschillende boeken die passen bij het thema Vriendschap. Kinderen verzamelen letters door de vraag juist te beantwoorden. Aan het eind van het spel volgt een puzzelopdracht met alle verdiende letters om achter het Codewoord te komen

Konijn is jaloers, door Marjo Dames

Een verhaal over vriendschap en pesten naar een Winnie de Poeh verhaal. Op een dag zijn er vreemde dieren in het Bos. Hoe welkom zijn nieuwkomers in het bos?

Woensdag 3 oktober 2018

14.30 uur: Bibliotheek Keizerslanden

16.00 uur: Bibliotheek Diepenveen

Susanne van der Woude leest voor uit Boom en kraai

Prentenboek ‘Boom en Kraai’ vertelt het verhaal van Boom. Boom voelt zich eenzaam, gepest en buitengesloten. Door de bijzondere vriendschap met Kraai vindt Boom de kracht om het allerbeste uit zichzelf te halen. De wijze vriend Kraai is tijdens de voorleesactiviteit aanwezig.

Woensdag 3 oktober 2018

15.00 uur: Bibliotheek Centrum

Woensdag 10 oktober 2018

15.00 uur: Bibliotheek Colmschate

Fablab

Op woensdag 3 en 10 oktober activiteiten in het Fablab (Bibliotheek Centrum) van 15.00 -16.30 uur.

Op 3 oktober worden er bibberbotjes gemaakt en op 10 oktober kun je in favoriete kinderboek stappen.

Woensdag 3 en 10 oktober 2018

15.00 – 16.30 uur: Bibliotheek Centrum

Kosten € 5,00

Reismuis, door Garage TDI, Theater- & Dansindustrie

Een avontuurlijke zoektocht van Muis Dingeman. Dingeman reist met vrouw Souris en kinderen de wereld rond, in hun gezellige nestje achter het nummerbord van een toeristenbus. Ze zijn heel gelukkig. Tot hij, door stom toeval, in Dover de boot mist en zijn familie in de mist ziet wegvaren. Hij roept nog: ‘Kom terug!’ en ‘Ik hou van jullie!’ Maar de boot is al te ver …

Gelukkig krijgt hij hulp van papegaaiduiker Alky, van de Antilliaanse Jan-van-gent Wesley, van wel honderd Chinese visjes, van de Turkse ezel Gelan en van nog vele andere bijzondere en vaak onverstaanbare dieren.

Reismuis gaat over vreemde talen, andere culturen en grappige gewoontes.

Zondag 7 oktober 2018

14.00 uur: Bibliotheek Centrum

Kosten € 5,00

Jozua Douglas signeert bij de Bruna

Naar aanleiding van de Kinderboekenweek komt Jozua Douglas signeren! Jozua is de schrijver van het kinderboekenweekgeschenk, maar is ook bekend van zijn populaire ‘Costa Banana’-serie. Wees er vroeg bij, want vol = vol! Jozua gaat een leuke presentatie geven en hij zal ook signeren. Ook worden er deze dag mooie prijzenpakketten verloot.

Zondag 7 oktober 2018

12:30 – 13:30 uur: Bruna Deventer Centrum

(Korte Bisschopstraat 33)

Kinderboekenweekspektakel

Bekijk hier het programma

Zondag 14 oktober 2018

11.00 – 16.30 uur

Deventer Schouwburg, Kunstcircuit, Filmhuis De Keizer